Gemeente Dronten

Gemeente Dronten - We moeten meer doen met minder mensen. Dan is goed personeelsbeleid ontzettend belangrijk

Aat de Jonge, Ronald Kool en collega's

Burgemeester, gemeentesecretaris en anderen
Gemeente Dronten

Aat de Jonge, Ronald Kool en collega's

Burgemeester, gemeentesecretaris en anderen | Gemeente Dronten
“We moeten meer doen met minder mensen. Dan is goed personeelsbeleid ontzettend belangrijk”

"Er moet meer met minder mensen en dan is goed personeelsbeleid ontzettend belangrijk", zegt burgemeester Aat de Jonge. De e-HRM-oplossingen van Youforce dragen hier aan bij. "Door de tijdbesparing bij de personeels- en salarisadministratie worden andere personeelstaken, zoals de aanvraag van pasjes, nu veel meer centraal geregeld. Een groot voordeel voor bijvoorbeeld de nieuwe medewerker waarvoor het juiste pasje klaarligt op het moment dat hij in dienst komt", vertelt Inske Reumer, coördinator personeels- en salarisadministratie bij de gemeente.

Daarnaast hebben de managers inzicht met managementrapportages. De rapportages geven antwoord op vragen als: Wat kost het personeel? Hoe staat het met het ziekteverzuim en kunnen we hier iets aan doen?

Uitzonderlijk goed

De gemeente is erg tevreden over de wijze waarop de e-HRM-oplossing is ingevoerd binnen de organisatie. Ronald Kool, gemeentesecretaris gemeente Dronten: "ICT komen we in heel veel verschijningsvormen tegen binnen onze organisatie. Het gaat soms goed, soms gaat het matig en soms gaat het zelfs slecht. En in uitzonderlijke gevallen gaat het uitzonderlijk goed. Ik kan eigenlijk wel zeggen dat in deze laatste categorie het e-HRM-systeem is gevallen."

Gemeente Dronten maakt gebruik van: